Visions-fortællingen

Bill Gates havde en klar vision, da han for omkring 45 år siden ønskede ”A computer on every desk and in every home”. Det er helt essentielt for en virksomhed at have en visions-fortælling, for den giver virksomheden en retning og et mål.

Virksomhedens mission vs. virksomhedens vision

En virksomheds mission og vision kan være svære at skelne, for de ligger tæt op ad hinanden. Lad os derfor tage et eksempel.

TED er en nonprofit organisation, som siden 1980’erne har dedikeret sig til at lave forelæsninger om alverdens emner – fra videnskab til globale problemstillinger.

Deres mission er at udbrede idéer.

Deres vision er, at de tror på, at det at udbrede idéer kan ændre vores måde at tænke på, vores måde at leve på og, at det kan ændre verden.

Man kan derfor sige, at en virksomheds mission handler om virksomhedens kerne – hvad det er, vi gør. En virksomheds vision er det, som virksomheden gerne vil opnå og det, der giver den retning og mål.

Visions-fortællingen kan derfor være utrolig vigtig for en virksomhed at kommunikere, da den giver kunderne et indblik i virksomhedens strategi og dermed en forståelse af, hvilken rolle de spiller i forhold til at realisere virksomhedens mål.

Visions-fortællingen er helt afgørende for Female Invest

Female Invest er et medlemsbaseret fællesskab for kvinder, som fokuserer på privatøkonomi og investering. Det er startet af de danske kvinder Emma Due Bitz, Anna Hartvigsen og Camilla Falkenberg.

Deres mission er at oplyse kvinder om privatøkonomi og investering, og visionen er, at de gerne vil opnå at gøre kvinder finansielt uafhængige og dermed leve deres liv på egne betingelser. Ultimativt handler det om at give kvinder muligheden for at få mest ud af deres egne penge, for så ”(…) bliver verden en stærkere og bedre version af sig selv”, ifølge de tre stiftere.

Fremgangsmåden er at fokusere på viden, fællesskab og rollemodeller. Og netop fællesskab er helt essentielt i forhold til Female Invest, fordi virksomheden i bund og grund er et fællesskab, som de har opbygget med deres medlemmer. Fællesskab er altså et nøgleord – kvinder lærer af andre kvinder – og sammen bliver de stærkere.

Som medlem har man ikke kun adgang til diverse webinarer, artikler, læringsvideoer mm., der er også en forventning om, at man som medlem selv deler ud af sine erfaringer. Female Invest gør det derfor tydeligt med deres visions-fortælling, at medlemmerne, eller kunderne om man vil, derfor spiller en meget vigtig rolle i forhold til at realisere virksomhedens mål om at gøre kvinderne finansielt uafhængige og dermed ultimativt at gøre verden stærkere – for ingen medlemmer, intet Female Invest.

Det er en stærk fortælling, men også en yderst nødvendig fortælling for virksomheden.

Visions-fortællingen er vigtig for alle virksomheder, da den giver kunderne en grund til at vælge virksomheden til. Men afhængigt af firmaets profil og kompetencer kan den være vigtig i større eller mindre grad i forhold til måden, den formidles på.

3 råd til virksomhedens visions-fortælling

 

  1. Hvad er det ultimative mål med virksomheden og hvilken forskel vil I gerne gøre?
  2. Hvilken part spiller dine kunder i dette mål?
  3. Kommuniker det tydeligt på dine kanaler

 

Purpose - Strategisk Storytelling
Helle Rosendahl - Storytelling Akademiet

Vil du gerne have hjælp til at sætte skub i jeres fortælling, så er du altid velkommen til at fange Storytelling Akademiet på mail eller telefon, så kan vi tage en uforpligtende snak. 

Børsen debat - Gør en forskel - Storytelling Akademiet

Helle Rosendahl har skrevet et indlæg om virksomhedens purpose, der har været bragt i Børsen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DK
Nyheder på vej

Modtag nyhedsbrev så snart vi løfter sløret!

Der bliver arbejdet på en masse projekter hos Storytelling Akademiet. Vær den første til at vide mere ved at tilmelde dig her.