Stifter-fortællingen: Væk tillid og skab autenticitet med fortællingen om virksomhedens stifter

Det er en god idé at folde fortællingen ud om virksomhedens stifter, da det skaber autenticitet omkring brandet og dermed vækker tillid hos kunden. Den gode stifter-fortælling kan både inspirere og fascinere og lade kunden købe sig ind i fortællingen.

Sådan får du fortællingen til at give genlyd hos modtageren

Det er en oplagt mulighed at se nærmere på virksomhedens stifter, fordi der kan knytte sig en både inspirerende og fascinerende historie til stifteren. Det kan være en fortælling, som har et skær af eventyr over sig, hvis stifteren er startet på bunden. Det vækker interesse for modtageren, fordi det skaber en naturlig spørgelyst.

 

Stifter-fortællingen er derfor vigtig for virksomhedens kernefortælling, da den skaber autenticitet omkring brandet, hvilket er med til at vække tillid hos målgruppen.

 

Fra mors kælder til international milliardforretning

Johan Bülow, der er stifteren bag Lakrids by Bülow, er et godt eksempel på en god stifter-fortælling.

Det er historien om den unge, ukuelige bornholmer, som startede sin virksomhed tilbage i 2007 og nu har skabt en international milliardforretning.

Dengang var han i starten af 20’erne og fik idéen om at gøre simpel lakrids til en gourmetoplevelse på højde med gourmetchokolade. Han brugte et år i sin mors kælder på at udvikle og forfine sine lakridsopskrifter sammen med sin kæreste. Da de endelig lancerede deres lakrids i sommeren 2007, blev det udsolgt på 2,5 time.               

Han ville gøre lakrids til noget særligt, og det må man sige, at han er lykkedes med.

Fortællingen om Lakrids by Bülow er derfor ikke kun historien om et lakridsimperium, men i allerhøjeste grad også en fortælling om en stifter, der er lykkedes med sit projekt, selvom han har oplevet utallige bump på vejen og gjort det, som ingen troede var muligt. At gøre lakrids til en gourmetoplevelse.

Det er derfor også eventyret om den unge, ihærdige mand, som startede med intet og endte på toppen.

Og netop dét er både fascinerende og inspirerende for kunderne.

Men det er også en historie som emmer af autenticitet og er tillidsskabende – og dét vækker følelser i kundemålgruppen.

Kunderne køber sig ind i fortællingen om det danskproducerede og bæredygtige gourmetlakrids, der er opfundet af en passioneret, ung bornholmer, som har måttet kæmpe for sit produkt. De vil gerne spejle sig i produktet, fordi det fortæller en historie om dem selv: At de vægter kvalitet og bæredygtighed højt i en tid, hvor netop bæredygtighed er på den politiske agenda verden over. Derudover kan vi som mennesker godt lidt fortællingen om dem, der startede med ingenting. Det trækker tråde til nogle af de helt klassiske greb inden for eventyr.

3 råd til virksomhedens stifter-fortælling

 

  1. Hvordan og hvorfor startede du virksomheden?
  2. Hvilke udfordringer mødte du?
  3. Hvad lærte du af dem?

 

Helle Rosendahl - Storytelling Akademiet

Vil du gerne have hjælp til at sætte skub i jeres fortælling, så er du altid velkommen til at fange Storytelling Akademiet på mail eller telefon, så kan vi tage en uforpligtende snak. 

Børsen debat - Gør en forskel - Storytelling Akademiet

Helle Rosendahl har skrevet et indlæg om virksomhedens purpose, der har været bragt i Børsen.

 

Kundeudtalelser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DK
Nyheder på vej

Modtag nyhedsbrev så snart vi løfter sløret!

Der bliver arbejdet på en masse projekter hos Storytelling Akademiet. Vær den første til at vide mere ved at tilmelde dig her.