Kunde-fortællingen: Skab forandring med dit brand- gør kunderne til en del af fortællingen

Lad dine kunder komme til, lyt til dem og til deres behov – og brug det. På den måde giver du dem en helt speciel stemme i dit brand, og de vil tage ejerskab og blive en del af dit brands fortælling. Det kan skabe forandring og gøre en forskel, der både rammer holdninger og måden, hvorpå de ser verden på.

Roccamore – når et brand ikke kun skaber sko, men skaber forandring

Kunder køber ikke et produkt, men fortællingen om produktet.

Netop i den fortælling kan kunderne have en helt central rolle. Sådan er det for den danske succesfulde skofabrikant Roccamore, som Frederikke Antonie Schmidt er stifteren bag.

Hun designer smukke sko, der er håndlavet i Italien og oser af kvalitet og kvindelighed, men ikke desto mindre har brandet vist sig at have unisex appeal og rammer ind i hjertekulen hos Roccamores fans. Kunderne køber ikke alene et produkt. De køber ind på fortællingen om produktet. Og kunderne bliver en del af fortællingen om produktet, fordi brandet rammer en nerve og et behov i dem.

Designet er inspireret af kvinder med særlige historier, der tør være den de er uden forbehold, og derfor er deres mission netop at støtte kunderne i at være dem selv.

Frederikke Antonie Schmidt designer ikke kun lækre, håndlavede, og ikke mindst behagelige sko. Hun inddrager sin kundeskare i selve sine designs. Hun lytter til dem, og støtter dem på den måde i deres smag og behov. Hun opkalder sågar sine sko efter sine kunder og andre kvinder, som hun finder stærke og inspirerende. Og det lægger hun heller ikke skjul på.

 

 

Netop sådan en kampagne kan tale til følelserne og rykke i folk. Roccamore har derfor skabt et brand, som ikke kun skaber sko, men også skaber forandring. Og det er en fortælling, som kunderne både køber sig ind i, og som de samtidig er med til at skabe. Det er en fortælling, der rammer lige i hjertet, fordi den giver kunderne noget at tro på og arbejde henimod. 

 

Med kampagnen #RoccamoreRebel skaber brandet opmærksomhed med fokus på seje, stærke og beundringsværdige personer, som står ved den de er, og som Roccamore dermed hylder.

En af dem er sågar Anders, som er tandlæge, far til to og som elsker at gå i høje hæle til daglig. Han er ikke bange for at skille sig ud fra mængden, han står stolt frem, som den han er – i høje hæle.

3 råd til virksomhedens kunde-fortælling

 

  1. Hvilken forandring vil du gerne skabe hos dine kunder – og via dine kunder?
  2. Hvordan skal kunderne være pionerer?
  3. Hvordan kan du give dine kunder en stemme og lade dem gøre fortællingen til en del af deres egen fortælling?

 

Purpose - Strategisk Storytelling
Helle Rosendahl - Storytelling Akademiet

Vil du gerne have hjælp til at sætte skub i jeres fortælling, så er du altid velkommen til at fange Storytelling Akademiet på mail eller telefon, så kan vi tage en uforpligtende snak. 

Børsen debat - Gør en forskel - Storytelling Akademiet

Helle Rosendahl har skrevet et indlæg om virksomhedens purpose, der har været bragt i Børsen.

 

Kundeudtalelser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DK
Nyheder på vej

Modtag nyhedsbrev så snart vi løfter sløret!

Der bliver arbejdet på en masse projekter hos Storytelling Akademiet. Vær den første til at vide mere ved at tilmelde dig her.